Tað riggar í løtuni ikki at leggja lesarabrøv á Lesarin.fo umvegis Facebook.

Fyribils skulu lesarabrøv sendast til redaktion@knassar.fo, so leggja vit tað út fyri teg.

Kære dronning Margrethe

2021-07-19 15:42

Nu det går imod slutningen af Deres besøg på Færøerne, så må vi sende en hilsen til kongeriget Danmark. En hilsen med tak. En stor tak.

En takkehilsen for at Danmark ydede hjælp med at skaffe coronamedicin til hele den lille færøske befolkning. Og tak for I så generøst også ville betale regningen for medicinen for os. Det var en rigtig flot gestus.

Vores familie fik desværre kun tampen af deres besøg med. Fordi vi var i Esbjerg sidste uge.

Men derfra skal lyde endnu en tak. Og det er for vores tur i Blåvand Zoo i sidste uge. I Blåvand Zoo skal der fremvises, enten Coronapas eller en 72 timers test. 2 af vores piger var ikke vaccineret. Så vi fik et problem. Men lige så elegant, så fik vi lavet en kviktest 100 meter væk. Den tog ca. 12 min. Og den var såmænd også gratis. Ligesom coronamedicinen gratis. Flot, flot, flot.

Det er til at forstå, at Danmark har verdens gladeste befolkning.

Men så til Vága Floghavn i går !!!

I køen for at blive coronatestet stod der en dansk familie på 3 medlemmer foran os. De forsikrede om at de var vaccineret. Men nej. Værsgo, at betale kr. 1.050,-. Det havde de lidt svært ved at forstå.

Og som om det ikke var løgn. Bagved os stod der endnu en dansk familie på 4 personer. Og de fik samme besked. Værsgo at betale 4 x kr. 350,- !

Og så kan spørge sig selv. Hvad var det for noget ? Var det Færøerne på sit bedste, eller på sit værste. Eller er det bare det, at vi er nogle store hyklere.

Jeg følte mig rigtig skamfuld.

Forhåbentlig kan De komme hjem igen med pænere minder end de to familier. Og mon ikke vores hykleri har vist sig fra sin bedste side hvad dem angår hele den sidste ugen.

Med ønsker om en fortsat god sommer.

Rune Nolsøe